Bebek Dostu Hastane Komisyonu
24 Ocak 2025

BEBEK DOSTU HASTANE KOMİSYONU

ADI SOYADI - GÖREVİ

GÖREV TANIMI

Dr.Duran YALÇIN

Başhekim

-Komisyon Başkanı

Doğan KAHRAMAN

Müdür Yardımcısı

-Yapılan uygulamaların kontrolünü sağlamak.

Ayşe KAYA

Kalite Yönetim Sorumlusu

-Sürecin, SKS ve verimlilik kriterlerine uygunluğunu sağlamak.

-Gerektiğinde düzeltici-önleyici faaliyet başlatılması ve takibinin sağlamak

Op. Dr. Ece ERMİN

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Emzirme politikamızın tüm sağlık personeli tarafından bilinmesini sağlamaya yönelik çalışma süreçlerinde yer almaktan sorumludur. Gebelere anne sütü, emzirme ve gebe beslenmesi hakkında eğitim yapılması, bu program çerçevesinde gebe okulu eğitimi, loğusa eğitimleri düzenli olarak hastanede verilmesini sağlamaya yönelik çalışmalarda görev almaktan sorumludur. Tensel temasa yönelik uygulamaların (Doğum sonrası bebeklerin annesiyle tensel temasının başlatılması, en fazla yarım saat içerisinde emzirmeye başlanması, doğumu yaptıran ekip tarafından epizyo dikimi sırasında bebek anne üzerine yatırılarak anne bebek arası tensel temas sağlanması gibi) yapılması ile ilgili süreçte yer almaktan sorumludur. Anne ve bebeğin aynı odada kalması sağlanmasından sorumludur.
Uz.Dr. Ozan ŞAHİN

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
-Emzirme politikamızın tüm sağlık personeli tarafından bilinmesini sağlamaya yönelik çalışmalarda görev almaktan sorumludur. Anne ve bebeğin aynı odada kalmasını sağlanmaya yönelik çalışmalar yapmaktan sorumludur. Bebek her istediğinde emzirmeye teşvik etmekten ve teşvik edilmesini sağlamaktan sorumludur. Hastanede formül mama kullanımı, tanıtım ve teşviki gibi uygulamalarının engellenmesi ile ilgili sürecin yönetiminden sorumludur. Taburcu olduktan sonra emzirme dönemindeki çocukları için hastaneye başvuran annelere, anne sütüyle ilgili eğitimleri tekrar pekiştirilmesini sağlamaya yönelik çalışmalarda yer almaktan sorumludur. Anne sütü ve emzirme politikaları doğrultusunda emzirmeye teşvik politikalarının yürütülmesinden sorumludur. Kurumun her sahasında Uluslararası Mama Kodu Uygulamalarının benimsenmesi ve uygulanması çalışmalarda görev almaktan sorumludur

Şeyma AKSOY

Eğitim Hemşiresi

-Emzirme politikamız tüm sağlık personeli tarafından bilinmesini sağlamak

-Tüm sağlık personeli anne sütü ve emzirme konusunda eğitilmiş ve gerekli sertifikalar almasını sağlamak

-Hamilelere anne sütü, emzirme ve gebe beslenmesi hakkında eğitim yapmak. Bu program çerçevesinde gebe okulu eğitimi, loğusa eğitimleri vermek.

-Kurumun her sahasında Uluslararası Mama Kodu Uygulamaları benimsenmek ve uygulamaktır

Sueda ŞİMŞEK

Kadın Doğum Servisi Sorumlusu

Emzirme politikamız tüm sağlık personeli tarafından bilinmesini sağlamak.

-Hamilelere anne sütü, emzirme ve gebe beslenmesi hakkında eğitim yapmak. Bu program çerçevesinde gebe okulu eğitimi, loğusa eğitimleri vermek

-Tıbben gerekli olmadıkça yeni doğanlara anne sütü dışında gıda vermemek.

-Anne ve bebeğin aynı odada kalması sağlanmak.

-Bebek her istediğinde emzirme teşvik etmek.

-Bebeklere emzik ve biberon verilmesi engellenmek. Mama numuneleri mama kitapçıkları, posterleri mamayla ilgili promosyonlar hastanemizden uzak tutmak.

-Annelre kadın doğum servisinde loğusa eğitimi vermek taburcu olduktan sonra tekrar hastaneye çocukları için başvurduğunda anne sütüyle ilgili eğitimleri tekrar pekiştirmek.

-Taburcu olan annelere bebeğini ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, 6 aydan sonra ek gıdaya başlanması ve iki yaşına kadar anne sütüyle beslenmesi,6aydan sonra ek gıdaya başlanması, iki yaş ve ötesine kadar anne sütüne devam etmesi teşvik etmek.

-Doğum sonrası öncelikli hedefimiz bebeklerin annesiyle tensel temasını başlatıp, en fazla yarım saat içerisinde emzirmeye başlanmaktadır. Hatta doğumu yaptıran ekip tarafından epizyo dikimi sırasında bebek anne üzerine yatırılarak anne bebek arası tensel temas sağlama

Arif GÜN

Pediatri Kliniği Birim Sorumlusu

-Emzirme politikamız tüm sağlık personeli tarafından bilinmesini sağlamak

Toplantı Planlama ve Toplantı Kayıtlarının Alınmasından Sorumlu Kişi: Sueda ŞİMŞEK

Ekip düzenli aralıklarla 6 ayda bir kez toplanır.